Je bevalling

Na negen maanden is het zover: je gaat bevallen van jullie kindje. Een bevalling is een hele mooie en bijzondere gebeurtenis die je nooit meer vergeet.  Op deze pagina krijg je tips en adviezen hoe jij je optimaal kunt voorbereiden op de bevalling. Ook lees je over thuis bevallen of bevallen in het ziekenhuis.

Voorbereiding voor de bevalling

  • Zet in week 37 van je zwangerschap het bed op bedverhogers. Ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen, ben je verplicht je bed op de juiste hoogte (70-90 cm) te brengen in verband met de Arbo-wet voor kraamverzorgenden. Klossen of bedverhogers zijn te leen of te huur via Medipoint. Is het door omstandigheden afwijkend dan kunnen we dit tijdens de intake samen bespreken.
     
  • Zet ook vanaf 37 weken een ziekenhuis/vluchttas klaar, ook al ga je thuis bevallen. Je kunt onverwacht toch naar het ziekenhuis moeten en dan is het fijn als je al wat klaar hebt staan. In de tas zitten benodigdheden voor na je bevalling, ook is het handig om voor je partner een tas of aantal spullen in te pakken voor als er een langer verblijf nodig is. Vaak krijg je via je verloskundige ook een lijst wat je het beste in die vluchtkoffer/tas kunt doen.

Thuis bevallen

Thuisbevallen is uniek in Nederland. Daarom zijn de verloskundigen en kraamverzorgenden in Nederland goed opgeleid om je thuis te begeleiden.

Voor assistentie bij je thuisbevalling ben je verzekerd en gaan er geen uren af van je kraamweek.


Zodra de verloskundige dit nodig vindt kun je me 24/7 bellen op;  

                     0648860469 

De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de thuisbevalling, verleent steun aan de kraamvrouw en haar partner en brengt alles in gereedheid voor de komst van de baby. We zorgen dat er kruiken/kleertjes klaarliggen en maken het bedje in orde voor de nacht.


Na de bevalling helpt de kraamverzorgende je met wassen/douchen en controleren we de temperatuur van de baby of die hoog genoeg is en geven we tips voor de eerste nacht !! 

Ziekenhuis
bevalling

Heb je een medische indicatie, dan is het noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Maar je mag ook zelf de keuze maken om poliklinisch te bevallen natuurlijk.


 Is de bevalling gestart dan komt de verloskundige eerst bij je thuis. Zij zal tijdens de ontsluitingsfase het ziekenhuis bellen. Je gaat met eigen vervoer naar het ziekenhuis. Hier zal dan een kraamverpleegkundige jullie assisteren bij de bevalling. Soms ligt eraan in welk ziekenhuis mogen wij er ook bij zijn,


Is de bevalling goed gegaan, dan mag je zo snel mogelijk, soms al na een paar uur, weer naar huis. Zodra je de ontslagpapieren hebt en weet wanneer je naar huis mag kun je contact opnemen met mij.


Vanuit de basisverzekering wordt alleen een ziekenhuisbevalling met medische indicatie vergoed. Is het je eigen keuze om in het ziekenhuis te bevallen, dan zijn de kosten ook voor eigen rekening. Een uitzondering hierop is als je hiervoor aanvullend bent verzekerd. 

Kraampakket

Het kraampakket bestaat uit medische (hulp,-) middelen die nodig zijn tijdens de thuisbevalling of nodig zijn voor de verzorging erna.


Voor een thuisbevalling is een kraampakket  noodzakelijk, maar ook als je in het ziekenhuis wil gaan bevallen is het handig om een kraampakket in huis te hebben. Via je zorgverzekeraar kun je ook een kraampakket aanvragen, soms krijg je deze ook vergoed !

Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je zelf ook een pakket samenstellen, hiervoor kun je lijstjes vinden op internet.

 

Kraamzorg Flow

lisanne@kraamzorgflow.nl
06-48860469

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.